سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

سجاد قادری – دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
وحید قنبری –
یحیی مقصودلو –
محمد گنجه –

چکیده:

ازن یک ترکیب اکسید کننده با اثرات ضدمیکروبی موثر است که روش تخلیه هاله ای عمده ترین روش تولید آن می باشد روشهای حرارتی با وجود تخریب میکروبهای آلوده کننده موجب گران تمام شدن تولید بخار آب گرم و همچنین آسیب حرارتی به تجهیزات صنعتی می شوند روشهای پرتوافکنی برای تجهیزات به علت خطرات ذاتی برخورد اشعه های رادیواکتیو عملی نیستند با استفاده از روشها شیمیایی مانند کلرزنی با ترکیب شدن کلرین با تعداد زیادی از مواد آلی محصولات جانبی سمی زیادی مانند تری هالومتان ها THM و هالواستیک اسید ها HAA سرطان زا درآبهای نوشیدنی آزاد شده و با سلامت عمومی محیط مغایرت دارد بنابراین محققان دریافتند که می توانند باترکیب کردن ازن با سایر روشهای فیزیکی و یا شیمیایی علاوه برافزایش خواص ضد عفونی کنندگی از اثرات منفی مواد ضدعفونی کننده برمواد غذایی جلوگیری نمایند.