سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی مدیریت کشاورزی

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

مژده حجتی طباطبایی – دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت
محمدرضا اسدی – مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بویین زهرا

چکیده:

برداشت دستی در مقایسه با برداشت مکانیکی در بیشتر محصولات باغی محاسن فراوانی دارد مهمترین مزیت توانایی کارگران در ارزیابی تصویری بصری محصولات مناسب می باشد که کارگران از این توانایی برای شناسایی و چیدن محصولات مناسب بهره می جویند بدلیل فقدان برنامه یا وسیله کامپیوتری لازم که بتواند تصاویر را تحلیل نماید طراحان برداشت گرهای مکانیکی دست به حذف روشها و شیوههایی زده اند که عموما در مقایسه با شیوه برداشت محصول به صورت دستی آنها را دچار ضرر و زیان کرده است اگر چه ظرفیت کم می تواند عیب برداشت دستی محسوب گردد با این وجود می تواند تخمین زد که حتی در آینده هم برای برداشت بیشترین میوه های باغات جهان از این شیوه استفاده خواهد شد دراینجا به بعضی از اصول ارگونامیکس که به شیوه ی برداشت دستی میوه ها مربوط می شوند اشاره و شیوه هایی برای بهبود شرایط کارگران و ارتقای تولید ارائه خواهد شد.