سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

سارا جعفریان – اعضا هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکو
داریوش خادمی شورمست – اعضا هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکو

چکیده:

سالانه میلیون ها تن از محصولات غذایی به دلیل مشکلات کیفی از بین می روند در کشور ما بالغ بر ۳۵% از تولیدات خام کشاورزی هرسال ضایع می شود از موضوعات جدید و مورد توجه صنایع غذایی در سالیان اخیر بهبود روشهای نگهداری و جایگزین کردن روشهای غیرحرارتی در نگهداری طولانی مدت مواد غذایی است که در عین حفظ سلامت محصول ارزش غذایی و ویژگی های حسی و تازگی آنها را تا حد مطلوبی حفظ می کند تخمین shelf life مواد غذایی معمولا زمان بر و پرهزینه است با استفاده از روشهای محاسباتی و معادلات ریاضی می توان پایداری محصولات غذایی را پیشگویی کرد. در مدلهای ریاضی پیشگو عوامل موثر بر shelf life نظیر فعالیت ابی دما و یا شرایط محیطی ترکیبات غذایی و واکنشهای موثر بر کیفیت شناسایی و به کار برده میشوند