سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: اولین همایش ملی دانشجویی بیوتکنولوژی

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

مائده کریمیان دورهونی – دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی د
فروغ مرتضایی نژاد – استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان(ا
مهتاب اصفهانی زاده حسین پور – دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلا
هانا مصدق – دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلا

چکیده:

درمنه کوهی با نام علمی (Artemisia aucheri Boiss) گیاهی بوته‌ای از خانواده‌ی Asteraceae می باشد که در ارتفاعات ایران می‌روید. درمنه کوهی از جمله گیاهان دارویی است که دارای خاصیت ضد عفونی کننده، خواص ضد انگل و ضد ویروس می‌باشد. هدف از این بررسی، ارزیابی ترکیبات اصلی اسانس موجود در اندامهای هوایی گیاه درمنه کوهی میباشد که جهت رسیدن به این هدف بذور این گیاه تحت شرایط استریل در محیط کشت موراشیگ و اسکوگ کشت گردید، پس از گذشت ۹۰ روز برگ‌های حاصل از گیاهچه‌های تولید شده جهت شناسایی اجزای اسانس با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی/طیف سنج جرمی (GC/MS ) مورد استفاده قرار گرفت. نتایج حاصله نشان دهنده‌ی وجود ۱۲ ترکیب اصلی در اسانس حاصل از برگ درمنه کوهی می باشد، که در بین آنها ترکیبات توجون (۶/۲۳%)، ۱R- کامفور(۴/۵۳%) و آرتمیزیا الکل (۳/۰۶%) بیشترین درصد اسانس این گیاه را تشکیل می‌دهند که از نظر خاصیت دارویی از مهمترین مواد تشکیل دهنده اسانس می‌باشند.