سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

مرتضی مولایی – استادیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

چکیده:

صنعت طیور کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی به سرعت گسترش پیدا کرد. اما میزان تلفات مرغداری‌های گوشتی کشور به مراتب بیش‌تر از میانگین جهانی است. در این مطالعه، تلاش شد تا با جمع‌آوری اطلاعات از ۸۶۳ مرغداری گوشتی در ۲۸ استان کشور، عواملی که بر تلفات طیور گوشتی تاثیر می‌گذارند، تعیین شود. برای این منظور از الگوی رگرسیون معمولی استفاده گردید. نتایج نشان می‌دهد که تجربه‌ و رشته‌ی تحصیلی مدیر مرغداری، کیفیت آب، فاصله‌ی مرغداری از مرغداری‌های دیگر و حصارکشی اطراف آن، استفاده از آبخوری اتوماتیک و منطقه‌ای که مرغداری در آن واقع شده است، تاثیر معنی‌داری بر تلفات طیور گوشتی در کشور دارند