سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

سعید داداشی – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی غذایی
کرامت الله رضایی –

چکیده:

ایزوفلاون ها از خانواده های بزرگ پلی فنول ها فلاوونویید ها هستندکه دارایاثرات سلامت بخش زیادی می باشند لوبیای سویا منبعی منحصربفرد از این ترکیبات فیتوشیمیایی از لحاظ مقدار و تنوع محسوب می شود و بطور کلی ۱۲ ایزومر از ایزوفلاون ها درسویا وجود دارد عوامل مختلفی نوع و میزان ایزوفلاون ها را در سویا تحت تاثیر قرار میدهند که مهمترین آنها شرایط محیطی و فراوری می باشد نگهداری نیز باعث تغییر ایزوفلاوون ها میشود روشهای مختلفی مانند سوکسله Soxhelet ورتکس Vortexing و سونیکاسیونSonication وهمزدنStirring تکان دادن مکانیکی سیال فوق بحرانی Supercritical Fluid Extraction و سیال تحت فشار Pressurized Liquid Extraction جهت استخراج ایزوفلاون ها مورد استفاده قرارمیگیرد که روش سیال فوق بحرانی نسبت به بقیه از قابلیت های فراوانی برخوردار است روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا HPLC به دلیل مصرف کم نمونه آماده سازی سریع قدرت تفکیک و تکرار پذیری بالا درجداسازی شناسایی و تعیین کمی ایزوفلاون ها بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.