سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

سیداحمد شهیدی یاساقی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایت اله املی گروه علوم و صنایع غذای امل صندو
ازاده قربانی حسن سرایی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایت اله املی گروه علوم و صنایع غذای امل صندو
سیدهاشم حسینی پرور – دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گروه علوم و صنایع غذایی ساری ص
شهرام نقی زاده رئیسی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایت اله املی گروه علوم و صنایع غذای امل صندو

چکیده:

ویژگیهای کیفی غذاهای دریایی شامل ظاهر، اندازه شکل و رنگ ، بو و مزه ، جنبه های تغذیه ای وخواص مربوط به ایمنی هستند بینایی ماشین قابلیت ارزیابی تمامی این ویژگی ها را دارد با استفاده از بررسی اندازه و شکل فراورده به وسیله بینایی ماشین می توان یک سامانه سورتینگ فراهم نمود هرچند که مشکلاتی از قبیل سرعت زیادمورد نیاز تعداد گونه ها تنوع اندازه و شکل هر یک از گونه ها تنوع ویژگیهای ظاهری هر ماهی طبیعت الاستیک ماهی و محیط نامناسب کارخانه ها در این راه وجود دارد دقیق ترین روش برای اندازه گیری اندازه ماهی استفاده از یک سیستم استریو ویدیو است که در آن فضای مقابل دو دوربین را می توان در سه بعد با استفاده از نقطه راهنما کالیبره کرد. سپس می توان ماهی را از زوایا و جهتهای مختلف مشاهده کرد. با این حال این سیستمهای پیچیده به قدرت محاسباتی بسیار بالا نیاز دارند و د رماهی های نسبتا بزرگ بهتر عمل می کنند.