سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

مهدی قربانی بیرگانی – دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیزاسیون کشاورزی، عضو باشگاه پژوهشگران جوا
محمدحسین دیبایی – دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیزاسیون کشاورزی، عضو باشگاه پژوهشگران جوا

چکیده:

تحلیلهای اقتصادی، انرژی و زیست محیطی علاوه بر تحلیلهای فنی، از ضرورتهای مهم در بررسی پروژههای کشاورزی هستند. کشت گلخانهای صنعتی در حال رشد در بسیاری از کشورها بوده و به دلیل تولید در خارج فصل، دارای مصرف بالای انرژی میباشد . دادههای مورد استفاده در این تحقیق از ۱۸ گلخانه در شهرستان دزفول در استان خوزستان با استفاده از پرسشنامه بدست آمدند. نتایج نشان داد که انرژی مصرفی کل در تولید فلفل دلمه ای ۱۳۰۹/۶۳GJ/1000m2 و انرژی ویژه برای تولید هر واحد فلفل دلمه ای ۶۸ / ۱۲ مگاژول میباشد و بیشترین سهم انرژی مصرفی مربوط به سوخت میباشد که برای گرم کردن و خنک کردن گلخانه صرف می شود (% ۸۸ ). در تحلیل اقتصادی تولید فلفل دلمه ای توجیه اقتصادی داشته است و هزینههای بالای تولید سالانه، مربوط به مرحله داشت میباشد که ناشی از بالا بودن قیمت کود، سم، برق میباشد. با توجه به بالا بودن انرژی مصرفی در گلخانه، باید دنبال سیاس تهایی برای تشویق تولیدکنندگان در استفاده از استفاده بهینه از انرژی و همچنین کاهش تلفات انرژی در گلخانه برای افزایش عملکرد، بدون آسیب به محیط زیست می باشد.