سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

سیدسعید میرزادعلمداری – دانشجوی مهندسی کشاورزی علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سو

چکیده:

علم از دیرباز قارچ دکمه ای را به عنوان یک غذای خاص تلقی کرده است.یونانیان از آغاز تمدنشان قارچ دکمه ای رایک تقویت کننده ی بدن برای مبارزه تن به تن تلقی میکردند،ونیز قارچ دکمه ای به عنوان غذایی سرشار از پروتیئنتوسط سازمان غذا و کشاورزی ایران شناخته شده است.درصد پروتیئن قارچ دکمه ای خشک نسبت به قارچ دکمه ای تازه بیشتر است تازه ۵/۴-۵/۵وخشک ۵/۳۳-۵/۳۵قارچ دکمه ای غذایی با کالری پایین است که دارای حدود ۰۹ ٪ آب و فاقد نشاسته و حدود ۳٪ قند آزاد دارد فیبر قارچ دکمه ای در مقایسه با سایر محصولات گیاهی بالاست که باعث دفع آسان یبوست میشود.ویتامین B کمپلکس و ویتامین C به میزان قابل توجهی در قارچ دکمه ای یافت میشود.همچنین قارچ دکمه ای برای بیماران قلبی مفید است زیرا دارای پتاسیم آهن و ویتامین B12 میباشد و سدیم موجود در قارچ بسیار ناچیز است چه بسا بهتر است قارچ ها را به صورت یک چاشنی در سبد غذایی افراد استفاده گردد و برای جذب بهتر پروتیئن پیشنهاد میگردد که همراه با سایر حبوبات و غلات غنی سازی شود