سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

وحیده شیخ زاده – دانشجوی کارشناسی ارشد
علی محمدی ثانی – استادیار: گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلا
مصطفی بخشی – کارشناس ارشد، گروه و مرکز تخقیقات زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانش

چکیده:

شیر شتر به دلیل خواص تغذیه ایی و درمانی به گونه ایی که نسبت به شیر گاو، حاوی پنج برابر پتاسیم و ویتامین C ، چهار برابر سدیم و سه برابرکلسیم و منیزیم و مقدار بیشتری اسیدهای چرب غیر اشباع، پروتئین، کلر و اسید فولیک بوده و سرشار از آنتی بادی ها و ترکیبات ضد سرطانی است، چربی و لاکتوز آن نسبت به شیر گاو کمتر و انسولین آن بیشتر است گزینه مناسبی برای افراد دیابتی، رژیمی و حساس به لاکتوز می باشد . بنابراین موجب شده که به عنوان منبع مناسبی برای تولید شیر باشد. تولید شیر توسط شتر به مراتب بهتر از تولید شیر توسط گاوهای مناطق خشک و کویریاست. شتر می تواند مقدار زیادی در حدود ۴ تا ۸ کیلوگرم در روز شیر دهد و این میزان در برخی اوقات به ۱۲ تا ۱۱ کیلوگرم در روز می رسد و دوره شیر دوشی در شترهای ماده بین ۱۱ تا ۱۸ ماه است و متوسط تولید روزانه شیر مابین ۸ تا ۱۱ لیتر می باشد در این مقاله به ترکیب شیر شتر و محصولات لبنی تولید شده از آن پرداخته شده است