سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ارتقای عمر ماندگاری مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی با تاکید بر کاهش مصرف نگهدارنده ها

تعداد صفحات: ۳

نویسنده(ها):

نرگس نادیان – کارشناس صنایع غذایی، مدیر کنترل کیفیت و تحقیق و توسعه محصولات بدون قن
صفا اقبال – کارشناس اشد صنایع غذایی، کارشناس تحقیق و توسعه محصولات بدون قند و رژی

چکیده:

امروزه سطح آگاهی مصرف کندگان از خطرات ناشی از مصرف مواد شیمیائی سنتزی افزایش یافته است و صنعت غذا با فشار زیادی از سوی مصرف کننده برای عدم استفاده از نگهدارنده های شیمیایی به منظور جلوگیری از اکسیداسیون چربی رو به رو هستند. یک روش جدید برای جلوگیری از فساد شیمیایی استفاده از اسانس های روغنی و عصاره گیاهان است (۱،۲). آلوئه ورا (Aloe barbadensis miller)، گیاهی همیشگی و شاداب از خانواده Liliaceae می باشد. خواص درمانی آن تقویت کننده بدن، رفع یبوست، درمان آسم، تصفیه خون، درمان ریزش مو، معالجه اسهال خونی، درمان اگزما، التیام زخم ها و کنترل قند در بیماران دیابتی می باشد. مطالعات اخیر نشان داده است که ع صاره برگ های آلوئه ورا دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی است.