سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین همایش ملی راهبردهای دستیابی به کشاورزی پایدار

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

محمد شیرین – دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز ، عضو هیئت علمی پیام نور خوزستان
محمدمهدی مطیعی –

چکیده:

عموماً شیوه مصرف غذا یکی از عوامل بحرانى براى جوجه های در حال رشد در مناطق گرمسیرى است. بررسی اثر کاربرد ذرت فرآوری شده در تغذیه بر روی کیفیت پرواربندی جوجه های در حال رشد (مرغ های گوشتی) انجام % گرفت. جوجه های بررسی شده در منطقه گرمسیر با درجه حرارتی به طور میانگین ۳۱ درجه و رطوبت نسبی ۷۰% نگه داری شدند، ابتدا تمام ذرت ها در یک مقادیر آب ۱۶و۱۹و۲۲ لیتر در ساعت ریخته شد. فرآیند خارج ساختن فیبر خام و مقدار رطوبت ذرت توسط ماده شیمیایی اتر معنی دار بود. با افزایش مقدار آب مقادیر آنزیمی از ۵۶ به % ۴۷ کاهش یافت. با این وجود، یک مسیر براى صرف انرژى تجمعی کمتر بود و سرعت تولید وقتی که ذرت در جریان آب ۲۲ لیتر در ساعت بود نیز کمتر بود. رژیم های غذایی در یک محیط چیده شدند که اثر اصلی نوع تغذیه بود که شامل ۲۵ % ذرت بود. رژیم های شامل: ۱- آرد ذرت معمولی ۲- ذرت معمولی پلیت شده ۳- ۲۵% از آرد ذرت فرآوری شده و۲۵% از ذرت فرآوری شده پلیت شده بود. تغذیه جوجه هایی که از ذرت پلیت شده بود علیرغم تجزیه کردن ذرت در اندازه سینهBW و ضریب تبدیل غذا در مقایسه با تغذیه آرد ذرت بیشتر بود. آرد ذرت فرآوری شده تاثیرات مثبتی بر روند رشد جوجه ها و برخی صفات آنها گذاشت. نتایج نشان می دهد که برای بالا بردن سرعت رشد مطلوب و ضریب تبدیل غذا جوجه ها در مناطق گرمسیر بعلت تبخیر بالا بهتر است که تغذیه به شکل پلیت شده صورت گیرد