سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

سیدهادی پیغمبردوست – عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز
کاظم علیرضالو –
جواد حصاری –
صدیف آزادمرددمیرچی –

چکیده:

اعمال میدانهای الکتریکی پالسی با شدت بالا روش نوینی برای غیرفعال کردن میکروارگانیسم ها و آنزیم های نامطلوب در تکنولوژی لبنیات است درسالهای اخیر با توجه به افزایش تقاضای مصرف کنندگان برای محصولات لبنی تازه و با عطر و طعم مطلوب و ارزش تغذیه ای بالا و نیز با توجه به مشکلات خاص فرایندهای حرارتی علاقه روزافزونی به روشهای غیرحرارتی نگهداری محصولات لبنی ایجاد شده است میدانهای الکتریکی پالسی با ایجاد فشار الکتریکی در دو سوی غشای میکروارگانیسم ها علاوه برایجاد منافذ غیرقابل ترمیم و تخریب غشای سلولی که باعث غیرفعال شدن میکروارگانیسم ها می شود کیفیت و ارزش تغذیه ای محصولات لبنی را هم تحت تاثیر قرار نمی دهند با توجه به مشکلات فرایندهای حرارتی و کاربردهای زیاد میدانهای الکتریکی پالسی در تکنولوژی لبنیات انتظار می رود این فرایند بتواند جایگزین یا مکمل مناسبی برای فرایند حرارتی پاستوریزاسیون مرسوم باشد.