سال انتشار: ۱۳۸۸

محل انتشار: همایش منطقه ای غذا و بیوتکنولوژی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

روح اله صادقی – اعضای هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرما
زهرا امام جمعه – دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه تهران
مهسان کریمی – اعضای هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرما

چکیده:

تکنولوژی پالس الکتریک قابلیت های جدیدی دارد که می تواند جایگزین روشهای معمول فراوری مواد غذایی باشد. این تکنولوژی بدلیل راندمان بالای مصرف انرژی در دهه های اخیر بسیار مورد توجه واقع شده است. کاربردهای پیشین این تکنولوژی در تولید محصولاتی ایمن و پایدار با عمر انبارمانی بالا بود، اما طی چند سال اخیر بدلیل قابلیت این تکنولوژی در ایجاد نفوذپذیری برگشت پذیر در سطح غشاء و القای واکنش های تنشی در تولید متابولیت های ثانویه بدون تاثیر منفی بر قابلیت زیستی سلول، این تکنولوژی در افزایش ترکیبات زیست فعال در محصول غذایی می تواند استفاده شود. علاوه بر این فراوری با تکنولوژیPEF با شدت های بالا که جهت پاستوریزاسیون و جلوگیری از فعالیت های آنزیمی بکار می رود نیز با حفظ ترکیبات زیست فعال در ماده غذایی موجب بالا رفتن ارزش تغذیه ای محصول می گردد