سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: اولین همایش ملی حفاظت و برنامه ریزی محیط زیست

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

پریسا قاسمی – دانشجو کارشناسی ارشد شیمی کاربردی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه ،
علی کارگری – استادیار ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده:

امروزه استفاده گسترده از مواد شیمیایی در صنعت، باعث گردیده است که بسیاری از املاح سمی بوسیله پسماند حاصل از این صنایع به محیط زیست و حتی آب آشامیدنی نفوذ یابد که اثرات بسیار مخربی نیز در پی دارد . در نتیجه محققین و متخصصانمحیط زیست همواره به دنبال روشی کم مصرف، با بازدهی و خاصیت انتخابگری بالا جهت حذف مقادیر کم این املاح در پساب صنایع مختلف بوده اند .در این راستا سیستم های غشایی که دارای مولفه های فوق می باشند در مقایسه با دیگر فن آوریهایجداسازی، جایگاه ویژه ای در صنعت جداسازی پیدا نموده اند که پیشرفت چشمگیری نیز در این زمینه داشته اند. از جمله میتوان به ایجاد غشاء مایع که از لحاظ انتخابگری نسبت به غشاهای دیگر دارای کارایی بیشتری می باشد اشاره کرد که در سه نوع غشاهای امولسیونی ، توده ای و پایه ای وجود دارد. در مقاله ی حاضر اثر هم زدن محلول ها بر جداسازی آنیلین از محلول آبی با استفاده از سیستم غشاء مایع توده ای مورد بررسی قرار گرفته است و مشخص گردید که همواره با افزایش سرعت همزدن در این سیستم سرعت جداسازی افزایش می یابد