سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: سومین سمینار بین المللی دانه های روغنی و روغنهای خوراکی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

مرتضی درویشی شاهکلایی – دانشگاه کشاورزی ساری.دانشکده شیلات
عبدالصمد کرامت – دانشگاه کشاورزی ساری.دانشکده شیلات
صادق کریم زاده – مرکز آموزش عالی رودکی واحد تنکابن.

چکیده:

تاثیر روغن سویا در سطوح مختلف پالایش شده بر عملکرد رشد قزل آلای رنگین کمان یک افزایش در محتوای روغن جیره برای فراهم کردن انرژی مورد نیاز برای رشد ماهی و همچنین بمنظور کاهش کاتابولیسم پروتئین در ماهی بکار برده شد. به هر حال روغن پالایش شده یک ترکیب گران است. هدف از انجام این پروژه ارزیابی کارایی روغن سویای پالایش شده در سطوح مختلف بر پارامترهای مرتبط با رشد در قزل آلای رنگین کمان است. مشتقات روغن سویا شامل روغن سویا، اسیدچرب، پودر چربی و روغن خام است. برای جیره های آزمایشی فرموله شده ۵۰ % روغن سویا با این تولیدات جایگزین شده است. جیره ها به ۱۲ تانک با ۳۰ ماهی برای هر جیره و با تعداد ۳ تکراراختصاص یافت،. استفاده از روغن سویا ی پالایش شده در سطوح مختلف در طول ۳ ماه دورهپرورش تاثیری بر پارامترهای مرتبط با رشد نداشت. اندازه گیری دوره ای ضریب تبدیل نشان داده که ماهی می تواند بطور تدریجی با جیره های حاوی پودر روغن تطبیق یابد و در طی ۶۰ روز، این محصول سبب عملکرد تقریبا مشابهی شده است. در نتیجه، ماهی می تواند به راحتی با روغن های سویای تصفیه شده در مراحل مختلف و بصورت بلندمدت رشد کند، همچنین تفاوت در پارامترهای رشد بدلیل نوع چربی سبب تطبیق کمی با این محصولات شده است