سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

پرستو قائمی – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
فاطمه عرب عامریان – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
حمید بخش ابادی – دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی

چکیده:

ترکیبات لیپوفیلی گیاهان برای مثال روغن گیاهی ، طعم ها، عطرها، رنگها جز محصولات با ارزش درصنایع غذایی صنایع شیمیایی و دارویی محسوب می شوند استخراج یک مرحله ی اصلی در بازیافت و خالص سازی اجزای لیپوفیلی منشا گرفته از گیاهان می باشد تکنولوژی استخراج کلاسیک برپایه ی استفاده از حلالهای مناسب و حذف ترکیبات لیپوفیلی از داخل سلولهای گیاهی استوار می باشد انتخاب حلال مناسب به همراه شرایط مکانیکی مناسب در فرایند انتقال جرم و همچنین در راندمان استخراج موثر است عمده ترین حلال مصرفی در استخراج روغنهای خوراکی از منابع گیاهی هگزان می باشد که دارای مزایای زیر یم باشد دسترسی اسان ، هزینه ی پایین ، قابل استفاده بودن برای روغنهای متفاوت و بازیافت آن اسان است اخیرا استفاده از حلال جایگزین برای مثال الکلها ایزوپروپانول، اتانول و دی اکسید کربن فوق بحرانی به خاطر مسائل زیست محیطی و سلامت انسان ها افزایش یافته است.