سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

مریم رضایانی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار
مژگان مقصودلو –
امین رنگ ریز –

چکیده:

فرآیند میدان های الکتریکی پالسی ۱ ( PEF ( یک روش غیر حرارتی برای نگهداری مواد غذایی است که با استفاده ازایجاد میدان الکتریکی پاتوژنهای غذایی را از بین برده و میکرو ارگانیسم های عامل فساد را در غذا کنترل می نماید و برای تولید مواد غذایی مایع و نیمه مایع نیز استفاده می شود. بکارگیری موفق تکنولوژی PEF در محصولات مایع مثل عصاره میوه ها، تخم مرغ مایع و شیر در سطح آزمایشگاهی، نشانگر پتانسیل این تکنولوژی، به عنوان جانشینی برای پاستوریزاسیون حرارتی و یا حداقل مکملی برای آن است. از آنجا که این فرآیند، بدون استفاده از حرارت، مواد غذایی را نگهداری می کند، مواد غذایی به عمل آمده از این طریق بو، مزه و ظاهر تازه خود را حفظ می کنند. قدرت و شدت میدان الکتریکی، مدت زمان آن، شکل و اندازه میکروب مهم ترین فاکتورها در این زمینه هستند.