سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

شیرزاد قادرزاده – دانش‌آموخته‌ی کارشناسی ارشد تغذیه دام، دانشکده کشاورزی دانشگاه یا
سیامک پارسایی – استادیار گروه علوم دام، دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج
مختار خواجوی – استادیار گروه علوم دام، دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج

چکیده:

گندم و ضایعات بوجاری آن، می‌تواند ماده‌‌ی غذایی بسیار با ارزش در جیره‌ی پرندگان باشد و با افزودن آنزیم می‌توان براحتی ‌آنرا جایگزین ذرت نمود. در مواقعی که قیمت دانه‌ی ذرت بالا است می‌توان از گندم و ضایعات بوجاری ‌آن برای تهیه‌ جیره‌‌های ارزان قیمت استفاده کرد. در این مطالعه از چهار سطح گندم همراه با مولتی آنزیم لوهمن در جیره استفاده شد (۰ ، ۲۰، ۴۰، ۶۰ درصد دانه‌ی گندم در جیره). آزمایش برروی۲۴۰ قطعه جوجه‌ی گوشتی یک‌روزه نژاد کاب در محل مرغداری دانشگاه یاسوج و در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. جوجه‌ها بعد از ۴۲ روزگی کشتار و پس از بررسی لاشه، داده‌ها با نرم افزار SAS آنالیز گردید. نتایج بدست آمده نشانگر وجود اختلافی معنی‌دار در وزن ۲۱ روزگی (P≤۰٫۰۱)، ۴۲ روزگی P≤۰٫۰۱))، خوراک مصرفی P≤۰٫۰۱))، طول روده P≤۰٫۰۵)) و میزان چربی احشایی (P≤۰٫۰۱) بوده است.