سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

مصطفی تقوایی – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
سیدمهدی جعفری –
محمد قربانی –

چکیده:

گوسیپول ترکیب پلی فنولیک ضدتغذیه ای زردرنگی است که درغدد رنگدانه گیاه پنبه یافت می شود این ترکیب دارای خواص بیولوژیکی متعددی است که از جمله آن می توان به خواص ضدسرطانی خواص ضدباروری خواص ضدویروسی مهار کننده پلیمریزاسیون خواص انتی اکسیدانی عامل مسمومیت زا درتک معده ای ها و یک مختلف کننده گردش خون است به همین دلیل این ترکیب مورد توجه زیست شناسان شیمیدانان و مهندسان بیوتکنولوژی بوده واز طرف دیگر ترکیبی مزاحم درصنعت روغن محسوب میشود و باید درحین تصفیه از روغن پنبه دانه حذف شود برخلاف تحقیقات گسترده درجهان برروی این ترکیب متاسفانه درایران توجه کمی به گوسیپول نه تنها دربخش تحقیقاتی بلکه در صنعت شده است و با وجود اینکه خواص سمی این ترکیب به اثبات رسیده است نظارت کافی برباقیمانده این ترکیب در روغن پنبهدانه وجود ندارد دراین مقاله مروری سعی شده پس از معرفی این ترکیب و آثار زیان بار ان درمورد روشهای کاهش فعالیت اینترکیب و روشهای نوین اندازه گیری آن در روغن پنبه دانه شرح داده شود.