مقاله اثرات سطوح مختلف عصاره سیر با تناوب های زمانی متفاوت بر میزان پراکسیداسیون لیپیدی سرم مرغان تخمگذار که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در زمستان ۱۳۹۱ در آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز) از صفحه ۱۶۸۹ تا ۱۶۹۵ منتشر شده است.
نام: اثرات سطوح مختلف عصاره سیر با تناوب های زمانی متفاوت بر میزان پراکسیداسیون لیپیدی سرم مرغان تخمگذار
این مقاله دارای ۷ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله مرغ تخمگذار
مقاله پراکسیداسیون لیپیدی
مقاله عصاره سیر

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: رسولی نژاد سیدسعید
جناب آقای / سرکار خانم: شیخی نریمان
جناب آقای / سرکار خانم: حسن پور حسین

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
رادیکال های آزاد در تغییرات مولکولی و جهش نقش دارند و در صورتی که رادیکال های آزاد غیرفعال نشوند، پراکسیداسیون لیپیدی ناشی از آن به تمامی انواع ماکرومولکول های سلولی آسیب می رساند. رژیم غذایی مناسب حاوی آنتی اکسیدان های طبیعی نقش مهمی را در نگه داری سلامت، تولید مثل، عملکرد، ایمنی و رشد طیور بازی می کند. عصاره سیر نگه داری شده با خاصیت آنتی اکسیدانی بالا، دارای کارآیی خوبی علیه رادیکال های آزاد و عوامل عفونی می باشد. در این مطالعه اثر غلظت های ۰٫۰۱% و ۰٫۰۲% عصاره سیر در آب آشامیدنی با تناوب های زمانی ۲، ۴ و ۶ روز در هفته بر پراکسیداسیون لیپیدی بررسی و علاوه بر سنجش بهترین غلظت، جنبه اقتصادی نیز در نظر گرفته شد. به طوری که، در پایان هفته سوم بهترین اثر بر کاهش معنی دار (۰٫۰۵>p) پراکسیداسیون لیپیدی در گروه T3 که غلظت ۰٫۰۲% عصاره سیر را دو روز در هفته دریافت می کرد، مشاهده شد. بعد از گذشت شش هفته از شروع آزمایش، گروه T7 که غلظت ۰٫۰۲% عصاره سیر را ۶ روز در هفته دریافت می کرد، بهترین اثر معنی دار (۰٫۰۵>p) بر کاهش پراکسیداسیون لیپیدی را نشان داد. همچنین مطالعات ما نشان داد که مصرف عصاره سیر باعث بهبود تولید توده ای در همه گروه ها نسبت به گروه شاهد می شود. با در نظر گرفتن میزان پراکسیداسیون لیپیدی در پایان هفته ششم، عملکرد گله در شش هفته و محاسبه قیمت فروش میانگین تولید توده ای منهای هزینه سیر مصرف شده در هر گروه به این نتیجه رسیدیم که گروه T4 که عصاره سیر با غلظت ۰٫۰۱ درصد را ۴ روز در هفته دریافت می کرد بهترین گزینه با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی می باشد.