سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۱۳

نویسنده(ها):

مهتاب کشوری – دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی جانوری دانشگاه آزاد اصفهان واحد فلاو
مرجان اسماعیلی – دانشجوی کارشناسی بیوشیمی دانشگاه آزاد اصفهان واحد فلاورجان

چکیده:

بیس فنول – (BPA)A نخستین بار به عنوان یک ترکیب استروژنی در دهه ۱۹۳۰ سنتز شد شیمی دانان انالوگهای مصنوعی ساختند که می توانستند همان وظایف هورمونهای استرونیدی را برعهده بگیرند بیس فنول – A یک الیل فنول است که به عنوان یک ماده شیمیایی شبه استروژن در صنعت وجود دارد که فعالیت استروژنی ضعیفی دارد ۱۰۰ برابر کمتر از ۱۷-b -استرادیول . Deodutta و همکارانش در سال ۱۹۹۷ موارد مصرف BPA را در تولیدات اپوکسی ، پلی بیکربنات و مقاومت در برابر خوردگی ، زنگ زدگی ، رزین پلی استر مورد نیاز در بسته بندی مواد غذایی پردازش مواد صنعتی عنوان کردند این مواد شیمیایی استروژن مانند بطور گسترده درمحیطهای میکرو و ماکرو در ارتباط با انسان هستند. از این ماده برای پوشش رزینی اکثر قوطی کنسروهای الومینیومی درب پلاستیکی پلی کربنات شیشه شیر اسباب بازی و پرکردن دندان استفاده می شود.