سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

مریم رواقی – دانشجوی دکتری دانشگاه تهران

چکیده:

آنتی استروژن ها و استروژن های خوراکی با غلظت نسبتا بالایی در بسیاری از غذاهایی که بطور روزمره مصرف می شوند یافت میگردند و دربروز و توسعه انواع سرطان ها و بیماریهای وابسته به استروژن تاثیر گذار هستند گرچه بسیاری از این ترکیبات دربرابر برخی انواع سرطان تاثیرات حفاظتی دارند و عصاره های محتوی غلظت های بالای این مواد به عنوان مکملهای خوراکی یا به منظور افزودنی غذایی مورد استفاده قرار میگیرند اما رعایت این میزان مصرف و درنظر گرفتن بیماریهای خاص درگرو ههی تحت درمان از اهمیت خاصی برخوردار است به علاوه ایندول ۳- کاربینول که به عنوان یک آنتی استروژن دارای اثرات بازداری است درشرایط خاص می تواند به سرطان زایی برخی مواد کمک کند ازاین رو ایمنی مصرف مقادیر بالای آنتی استروژن ها و استروژن های خوراکی به عنوان یک مساله مبهم باقی ماندها ست.