سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: چهاردهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

مریم میرافشار – فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی نساجی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
امین الدین حاجی – دانشجوی دکتری مهندسی نساجی
احمد موسوی شوشتری – دانشیاردانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده:

منسوجات با خاصیت ضدباکتری، در بسیاری از کاربردهای خاص همچون صنایع بهداشتی و پزشکی، ورزشی ،نظامی و غیره مورد استفاده قرار می گیرند. تکمیل های شیمیایی مختلفی به منظور ینتی باکتریکان کردنکالاهای نساجی مورد استفاده قرار می گیرد. دراین پژوهش، از بربرین به عنوان یک رنگزای کاتیونیک ببیعی که به نام عمومی زرد ۱۱ معروف بوده و دارای خاصیت ینتی باکتریان فوق العاده ای است استفاده کرد ه است.همچنین از پلاسما و دندانه سولفات مس به منظور اصلاح سطحی کالای نایلونی و افزایش قابلیت رمک کشکی رنگزای بربرین استفاده شد. نتایج تست ینتی باکتریان نشان داد، کالای عمل شده با پلاسما و رنگرزی شده با رنگزای بربرین به کمک دندانه سولفات مس به میزان ۵۶ درصد باعث کاهش رشد باکتری نسبت به نمونه خم شده است .