سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: همایش تخصصی نمک زدایی آبهای شور، لب شور و تصفیه پساب

تعداد صفحات: ۱۷

نویسنده(ها):

اسماعیل سلامی شهید – کارشناس ارشد محیط زیست
مجید احتشامی – استادیار دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده:

امروزه یکی از مهمترین نیازهای صنایع گوناگون و زندگی روزمره انسانها آب شیرین است. با توجه به اینکه تنها ۳% منابع آبی موجود در روی زمین و قابل برداشت، شیرین است، نیاز اساسی به روشهای نوین و اقتصادی نمک زدایی وجود دارد . سیستم RO با توجه به مطالعات انجام شده برای نمک زدای، به صرفه ترین و در آینده پر کاربردترین روش برای این منظور خواهد بود. لذا اولین پرسش اساسی که مطرح می شود چگونگی رفتار غشاهای گوناگون در برابر تغییر میزان املاح گوناگون موجود در آب و همچنین دما می باشد. با داشتن اطلاعاتی در این باره انتخاب نوع غشای مورد استفاده برای منظوری خاص میسر و بهینه می شود . این مقاله قصد دارد با انجام آنالیز حساسیت بر روی غلظت های مختلف و دمابرای غشاهای موجود به این مهم نائل آید.