سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: همایش تخصصی نمک زدایی آبهای شور، لب شور و تصفیه پساب

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

عباس علی آبادی – شرکت مپنا
محمدعلی تیشه وری – دانشگاه مالک اشتر
صالح خسروی – شرکت بهپویان

چکیده:

بهترین روش تعیین نقاط هدر رفت انرژی به عنوان اولین قدم در افزایش راندمان و کاهش هزینه های عملکرد یک سیستم، آنالیز اگزرژی آن می باشد. با توجه به انرژی بر بودن سیستم شیرین سازی به روش تقطیر چندمرحله ای با تراکم بخار ۱، در این مقاله با استفاده از یک الگوریتم بهینه سازی با استفاده از متغیرهای تعداد افکت، دمای افکت اول و آخر و همچنین محل مکش ترموکمپرسور ،یک واحد موجود شیرین سازی با این روش جهت دست یابی به حداکثر نسبت تبدیل به صورت بهینه طراحی شده است. با توجه به نتایج تحلیل اگزرژی این روش شیرین س ازی، بیشترین تلفات اگزرژی در افکت اول و اجکتور رخ می دهد. لازم به ذکر است اعتبار نتایج در قسمت آنالیز انرژی با مقایسه با نتایج تجربی سنجیده شده است. ضمنا مدل ارائه شده به صورت برنامه در نرم افزار فرترن تهیه شده است.