سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: همایش ملی پزوهشهای آبزیان و اکوسیستم های آبی

تعداد صفحات: ۱۴

نویسنده(ها):

گل نوش وارسته موخر – دانشجوی کارشناسی ارشد،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
هومن رجبی اسلامی – استادیار گروه شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

چکیده:

آزولا Azolla Filicoluides سرخس شناور آزادی است که معمولا در آبهای راکد و آرام نهرها تالاب ها وشالیزارها از نواحی معتدله تا نواحی گرمسیری یافت می شود. جهت بررسی ارزش غذایی آنالیز اسید های چرب آن بررسی مورفولوژیک و تولید مثل آزولا،نمونه برداری از تالاب انزلی منطقه پیر بازار انجام گرفت سپس جهت بررسی روند رشد و تولید مثل سرخس آزولا مقداری از نمونه ها را در آکواریوم حاوی محیط کشت پرورش دادیم بهترین دما برای رشد آزولا ۲۲ تا ۲۵ درجه سانتی گراد می باشد همچنین استخراج روغن طبق Folch انجام گرفت پس از هیدرولیز روغن و جداسازی اسیدهای چرب فرآیند متیله کردن اسیدهای چرب انجام شد و سپس آنالیز اسید های چرب نمونه استری شده با استفاده از GC صورت گرفت همچین با بررسی نتایج آزمایشات رطوبت بخش اعظمی از آزولا ۹۴/۶ گرم در ۱۰۰ گرم وزن تر و میزان ۱۲/۶ درصد وزن خشک را چربی تشکیل می دهد آزولا دارای درصد پروتئین و میزاان چربی مناسب همچنین اسیدهای چرب ضروری می باشد می توان از این عامل تخریبی محیط زیست تالاب ها و آبگیرها جهت مصارف تغذیه ای استفاده کرد.