مقاله آنالیز شیمیایی محتوای گوگردی و عناصر سنگین موجود در چند نشان تجاری از نوشابه های گازدار که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در پاییز ۱۳۹۱ در نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی) از صفحه ۲۹ تا ۳۴ منتشر شده است.
نام: آنالیز شیمیایی محتوای گوگردی و عناصر سنگین موجود در چند نشان تجاری از نوشابه های گازدار
این مقاله دارای ۶ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله نوشابه گازدار
مقاله محتوی گوگردی
مقاله عناصر سنگین
مقاله TDS
مقاله سختی

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: میرممتاز الهام
جناب آقای / سرکار خانم: کاظمی باباحیدری علی
جناب آقای / سرکار خانم: شاکریان امیر

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
گاز دی اکسید کربن مورد استفاده در صنعت نوشابه سازی به طور عمده از سوزاندن گاز طبیعی حاصل می شود و سپس به CO2با خلوص ۹۹٫۹ درصد تبدیل می گردد. ترکیبات گوگردی به نام مرکاپتان در گاز طبیعی موجود است که در صورتی که این ترکیبات به طور کامل جداسازی نگردد به همراه CO2 وارد نوشابه شده، اسیدهای گوگردی مضر حاصل می نمایند. لذا تشخیص و تعیین مقدار این گونه ها از مسائل قابل توجه می باشد که در این تحقیق به آن پرداخته شده است. از طرف دیگر، کنترل پارامترهایی نظیر سختی کل، اسیدیته، میزان کل مواد جامد محلول (TDS) و فلزات سنگین نظیر سرب، کادمیوم، مس و روی نیز در کنترل کیفی نوشابه حائز اهمیت می باشد که در این بررسی، مورد آنالیز قرار گرفته است. نتایج حاصل از آنالیز محتوای گوگردی سه نشان تجاری نوشابه گازدار با استفاده از دستگاه GC، احتمال وجود ترکیبات گوگردی نظیر هیدروژن سولفید، متیل مرکاپتان و اتیل مرکاپتان را نشان می دهد که در سطح کم تر از ۲ ppm در نوشابه های آنالیز شده قرار دارند. همچنین، آنالیز سرب، کادمیوم، مس و روی در پنج نشان تجاری نوشابه گازدار با استفاده از دستگاه جذب اتمی، حضور این عناصر را به ترتیب در سطوح کم تر از ۰٫۴۵، ۰٫۰۲۸، ۰٫۰۷۷ و۰٫۰۱۸ ppm  با دقت ۱% را نشان می دهد. در نهایت، آنالیز سختی و TDS پنج نشان تجاری نوشابه گازدار به ترتیب مقادیری در محدوده ۶۵ تا  100 ppmو ۲۰۰ تا ۲۹۰ ppm  و اسیدیته متوسط در حدود ۲٫۹ را نشان می دهد.