سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: ششمین همایش ملی مهندسی محیط زیست

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

مهدی سلیمانی – کارشناس آزمایشگاه پتروشیمی ماهشهر

چکیده:

زمینه و هدف : آلودگی جیوه در اکوسیستم دریایی از دیرباز به عنوان یک نگرانی جدی محیط زیست شناخته شده است و یکی از راه های عمده در معرض قرارگیری انسان در برابر متیل جیوه ، مصرف ماهی و غذاهای دریایی است. این تحقیق به منظور اندازه گیری میزان جیوه در ماهی های منطقه ماهشهر صورت گرفته است و ضمن بیان سطح جیوه ، پیشنهاداتی در خصوص رفع آلودگی آبهای منطقه ماهشهر ارائه می نماید.مواد و روش ها : نمونه های ماهی و میگو به طور تصادفی از بازار ماهشهر جمع آوری شد و مقادیر جیوه همه نمونه ها با دستگاه هیدریدژنریشن جذب اتمی اندازه گیری شد.نتایج : غلظت جیوه در ماهی شوریده (ppb250) و میگوی ماهشهر(ppb1066) بالاتر از حد مجاز بود و به طور کلی میزان آلودگی جیوه در ماهیان ماهشهر بیشتر از ماهیان صید شده آب های شهرهای دیگر (بندرعباس و شمال) بود.نتیجه گیری : استفاده از راهکار پیشنهادی مانند جایگزینی روش پیل دیافراگم به جای روش الکترولیزآب نمک در پتروشیمی های منطقه ماهشهر به ویژه پتروشیمی بندرامام(ره)جهت تولید هیدروکسید سدیم ، همچنین با توجه به محاسبات صورت گرفته در مورد ماهی های صید شده از آبهای ماهشهر بایستی ملاحظات ویژه ای در مصرف لحاظ گردد