سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش منطقه ای دانش محوری در مدیریت پایدار کشاورزی و منابع طبیعی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

راضیه صفرعلیزاده – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه تبریز
ناصر مهنا – استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه تبریز
سیما پناهی راد – دانشجوی دکتری میوه کاری
شهلا امانی – دانشجوی ارشد گیاهان زینتی

چکیده:

آتشک از مهمترین بیماریهای باکتریایی است که عامل آن باکتری Erwinia Amylovara می باشد و می تواند بیش از هفتاد و پنج نوع درخت و بوته را از تیره رزاسه مورد حمله قرار دهد شناخت بیماری آتشک کلیدی برای شناخت دیگر بیماریهای باکتریایی به ویژه آنهایی که دردرختان ایجاد بلایت و سوختگی می کنند می باشد علایم این بیماری در اوایل بهار دو هفته پیش از باز شدن گلها مشاهده میشود دراین بیماری گلبرگ ها آب سوخته قهوه ای رنگ و سپس سیاه شده شاخه ها نیز کوچک و سیاه رنگ شده و عصایی شکل می شوند مبارزه با این بیماری از طریق هرس و مبارزه شیمیایی انجام می شود. انتقال ژن مقاومت به بیماری آتشک در درختان سیب و گلابی فقط در ژنوتیپ های خاصی توسعه یافته است ژنهایی که تاکنون به بعضی از ارقام و پایه های سیب و گلابی منتقل شده اند شامل سکروپین، آتیسین و لیزوزیم هستندکه تاثیر ضدباکتریایی این پروتئین ها درواکنش به آلودگی باکتریایی کاملا مشخص بوده است.